• Medisch centrum Stede Broec
  • Medisch centrum Stede Broec
  • Medisch centrum Stede Broec
  • Medisch centrum Stede Broec
  • Medisch centrum Stede Broec
  • Medisch centrum Stede Broec

Medisch centrum Stede Broec

Het ontwerp voor een gezondheidscentrum in Stede Broec is ontstaan naar aanleiding van het onder één dak samengaan van twee huisartspraktijken. Beide praktijken bevinden zich op de begane grond. Op de eerste verdieping is ruimte voor een gerelateerde functie.
Het gebouw is een moderne interpretatie van de traditionele vormentaal in Stede Broec. Kernwoorden zijn kleinschaligheid, zadeldaken, lichtgekleurd metselwerk. De functie maakt het gebouw echter bijzonder: gevels zijn opgevat als gordijnen van metselwerk dat de privacy van patiënten waarborgt. Als een kleed van kantwerk zijn zij geperforeerd om licht en lucht door te laten.
Her interieur is opgebouwd uit een sequentie van ruimten die patiënten geleidelijk voorbereiden op hetgeen gebeurt in spreekruimten. Van de open en toegankelijke entree naar de intimiteit van de spreekkamers. Het gebouw ademt mede hierdoor een huiselijke en geruststellende sfeer.